טראומה היא ארוע המאיים על שלמות הגוף ו/או הנפש שלנו. טראומה יכולה להיות יחידה או מתמשכת. הטראומה, בהגדרתה, היא חוויה בלתי נסבלת. לכן, כאשר נוצרת פוסט טראומה, הגוף והנפש סובלים מסימפטומים ומצלקות שהותירה הטראומה כמו גם שינויים פסיולוגיים, חברתיים מחשבתיים ועוד.
העבודה עם טראומה במרחב המשתף בעלי חיים ייחודית. היא מכילה בתוכה את הפוטנציאל לייצירת חוויות רגשיות חדשות, וחוויות גופניות חדשות. נוכחות בעלי חיים במרחב מאפשרת לנו לייצר מרחב בטוח, המציע קשר לא אנושי ולא מילולי אך יציב. התחושה הבטוחה שבעלי חיים יכולים להעניק היא מטרה, אך גם דרך ובסיס לעבד חלקים טראומטיים. למעשה, עצם נוכחותם של קשרים בין מטופלים לבעלי חיים, היא זו הפותחת את הפתח לקשר חדש, תחושה חדשה, ארגון מחדש של תפיסת חוויתית והקשרותית. אני רואים בבעלי החיים סובייקטים. אישיות, שם, סיפור ונרטיב- כולם יחד מתבוננים בדרך השיקומית שבעלי החיים עושים אצלינו, ממש כשם שמטופלינו עוברות ועוברים תהליך. שאיפתינו הגדולה היא ליצור חווית בטחון חדשה עבור המטופלים ועבור בעלי החיים יחד, דרך קשר הדדי שמאפשר הכרות עם מנעד רגשות חדש.
אצל כל איש ואישה, נער ונערה ואף ילדים וילדות הסובלים מפוסט טראומה, ניכרת השפעת הטראומה על אזורים נרחבים בחייהם. פוסט טראומה מייצרת סימטומים שונים: ניתוקים, המנעויות, קשיי שינה, חרדות, זכרונות פולשניים, חלון סיבולת מצומצם, צמצום חברתי, הפרעת אכילה, פגיעה עצמית ועוד. פוסט טראומה עלולה להשפיע על חיי חברה, על תפקוד יומיום, על קשרים בין אישיים, על יצירת אינטימיות, מייצרת קהות חושים ועוד.
הטיפול הפרטני המשתף בעלי חיים מטרתו יצירת קשר בטוח, עיבוד הטראומה, והתבוננות על מקומה בעולמה של המטופל/ת. התהליך מצריך מרחב בטוח לכל סוג קשר: מילולי, שאינו מילולי, ולשפת הגוף. כל טיפול פרטני בפוסט טראומה מותאם אישית לצורך למטרה וכמובן למטופל/ת. שיתוף בעלי החיים נעשים לבחירת המטופל/ת ולבחירתם האישית של בעלי החיים.
המרכז מאפשר טיפול פרטני ארוך טווח, ללא זמני המתנה ארוכים. אנחנו מאמינות כי ככל שטיפול בפוסט טראומה יתחיל מוקדם יותר כך הסיכוי להפחתה בסימפטומים תפתח והרווחה הנפשית תגדל. בנוסף, אנחנו מעודדות ולוקחת חלק בעבודה מערכתית, ע”פ הצורך, משמע שיתוף פעולה עם מרכזים טיפוליים נוספים, עבודה בשיתוף פסיכיאטרים מוכווני טיפול בטראומה ועוד.
החיים עם פוסט טראומה עלולים להיות חיים בודדים. חיים עם סוד, חיים שלא בהכרח מובנים למי שאינו עבר וחווה טראומה, וצמצום הקשרים החברתיים שבעקבות פוסט טראומה. מי כמו בעלי חיים יכולים להבין זאת. קבוצה טיפולית היא קבוצה שבה אפשר להרגיש שייכות. שייכות לקבוצה, לתהליך, לעיבוד העבר, להתחלות חדשות, ללמידה משותפת, להרגיש חלק.
במרחב שלנו, מרחב המשקם בעלי חיים, בעלי החיים הם חלק מהקבוצה. הם יכולים לנחם, הם יכולים לספר על הטראומות שלהם בדרך משלהם, הם יכולים לבקש ולתת מגע מיטיב. להם, כמו למטופלים/ות שלנו יש סיפורי עבר וגם הם, כמו המטופלות/ים שלנו, זקוקים למקום חם ומנחם. גם אצלם, כמו אצל המטופל/ת שלנו, היו חוויות קשות ששינו את חייהם, את היכולת להרגיש חלק מלהקה, את המורכבות היומיומים בתפקוד. הם מבינים היטב כמה רגע קטן בחיי יומיום יכול להזכיר טראומות בקלות בלתי נסבלת.
יחד, הלהקה האנושית ולהקת בעלי החיים שלנו, מאפשרים לגעת בנושאים כמו תפקודי יומיום, קשיי שינה, סימפטומים פוסט טראומטים, חיי חברה, התמודדות עם מקומות עבודה, כעסים, אשמה ובושה, תחושות גוף ועוד ועוד. כל אילו, דרך קשר משקם עם בעלי החיים וסיפור שיקומם האישי. חלקם יבקשו הזנה במהלך פגישותינו. חלקם יבקשו שהיה משותפת. חלקם יבשקו מגע מיטיב. חלקם, ממש כמו אצלינו, יבחרו שלא לקחת חלק לעיתים. גם להם מצבי רוח. גם להם רגעים קשים ורגעים נעימים. השותפות בינינו, בין בני האדם, לבעלי החיים, היא שותפות עם כוחות ריפוי. היא מאפשר חווית נפשית ופיסית חדשה. חוויה המבוססת על שותפות ברגעי הקושי, ושותפות ברגעי תקווה.
ההתמודדות עם פוסט טראומה עלולה ליצור תחושות בדידות, העדר שייכות, העדר מוטיבציה לשמירה על שגרה. ומי כמו חבר על 4 יודע לגרום לנו לחייך, לשמור על שגרת התארגנות וטיולים, לשחק ולדאוג לו?
פעמוני רוח מציעה תוכנית ייעודית לליווי מתמודדות עם פוסט טראומה באימוץ כלב.
אנחנו מאמינות כי כלב שחווה קשיים, ביחד עם מתמודדת, יכולים ליצור יחד קשר מרפא ובריא עבור שניהם, בו יש מקום לקשיים ולמכשולים, אך גם לכוחות, שותפות אמיתית ותקווה.
תוכנית PTSDog היא אינה תוכנית המציעה כלב שירות, היות ואנחנו רואים בכלב שותף אמיתי, בכל צרכים, רצונות, ואופי, ומאמינים כי כאשר מתמודדת תוכל לאפשר לכלב לחוות את כל אילו, היא תוכל בעצמה לחוות את אילו גם עבור עצמה.
תוכנית אישית עבור כל מתמודדת, המותאמת לצרכיה, קשייה, ציפיותיה, הכולל הערכת מסוגלות ללקיחת אחריות על חיי הכלב, בנית לו”ז יומיומי משותף, ליווי בתהליך האימוץ עצמו, ליווי בדרך המשותפת של המתמודדות והכלב ויצירת תקשורת ושפה משותפת בין בניהם, תוך הכרות מעמיקה עם עולם הטראומה, הסימפטומים שלה וההתמודדויות הנוצרות בעקבותיה, ותוך הכרות מעמיקה עם עולם שיקום הכלבים, הכלביות וכו’.
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים